top of page

Kennismaken met...

Janna Smulders

Naam: Janna Smulders

Functie: Adviseur visitaties

+31(0)85 - 0202 232

  • LinkedIn Social Icon

Wie?

Janna Smulders, adviseur visitaties bij Qualicura sinds 2019.

Achtergrond?

Ik ben begonnen met studeren aan de Universiteit van Wageningen. Hier heb ik de bachelor Gezondheid & Maatschappij gevolgd. Tijdens de minorperiode van mijn bachelor heb ik een half jaar psychologie gestudeerd in Valencia. Vervolgens heb ik een pre-master en master Zorgethiek & Beleid gevolgd aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Naast mijn studie heb ik verschillende bijbanen gehad in de gezondheidszorg. Momenteel werk ik met veel plezier bij Qualicura.

Waarom heb je na jouw master Zorgethiek & Beleid gekozen voor deze functie bij Qualicura en hoe bevalt dit?

Na mijn master was ik erg enthousiast om me te gaan ontwikkelen in de praktijk. Ik ben via Madelief terechtgekomen bij Qualicura. Als adviseur visitaties begeleid ik kwaliteits-, opleidings- en instellingsvisitaties. Hierdoor ben ik in contact met veel verschillende zorgprofessionals. Visitaties worden uitgevoerd door commissieleden van dezelfde beroepsgroep; ik vind het een prettig idee dat vakgroepen en opleiders op deze manier van elkaar leren. Het bevalt me erg goed om me samen met zorgprofessionals in te zetten voor kwaliteitsverbetering in de gezondheidszorg.

Zou je kunnen aangeven wat je al van jouw studie hebt kunnen toepassen bij Qualicura en/of je werk?

Tijdens mijn master heb ik me bezig gehouden met de vraag wat zorg tot goede zorg maakt. Aan de hand van zorgethische vraagstukken heb ik me leren verdiepen in zowel het perspectief van de patiënt, als het perspectief van de zorgprofessional en die van de beleidsmaker. De inzichten die ik tijdens mijn studie heb opgedaan, helpen bij het analyseren van (beleids)ontwikkelingen als adviseur visitaties. Gelukkig ben je nooit uitgeleerd en kan ik in mijn huidige functie ook nog genoeg leren.

bottom of page