Kennismaken met...

Lydia Welling - van Overveld

Naam: Lydia Welling - van Overveld

Functie: Programmamanager richtlijnen

& projecten

+31(0)85 - 0202 221

  • LinkedIn Social Icon

Wie?

Lydia Welling - van Overveld, programmamanager richtlijnen & projecten bij Qualicura sinds 2018.

Achtergrond?

In 2018 ben ik gepromoveerd op kwaliteitsregistraties aan het Radboudumc te Nijmegen. Tijdens mijn promotie heb ik het altijd erg naar mijn zin gehad. Voor mijn vervolgbaan ben ik op zoek gegaan naar iets waarbij ik hetzelfde energieniveau kon halen: veel afwisseling, lekker doorpakken en doelen halen. Uiteindelijk ben ik bij Qualicura beland en hier vond ik datzelfde energieniveau van mezelf weer terug. Binnen Qualicura krijg ik veel vrijheid en ruimte om dingen te ontwikkelingen of te verbeteren, tevens zijn er verschillende werkzaamheden die je op kunt pakken. Dat vind ik erg prettig.

Je zegt dat je bij Qualicura veel vrijheid en ruimte krijgt. Zou je dat kunnen toelichten?

Mijn grootste taak waar ik mee begon, was om het programma richtlijnen & projecten van de grond te krijgen. Ik heb mezelf in het begin gefocust op de richtlijnen. Dit voelde echt als pionieren en soms pakte het ook minder goed uit. Als er problemen waren, kon ik die altijd bespreken. Op die manier kwam ik stappen verder. Voor de rest heb ik vooral veel zelf uitgezocht en zelf ontwikkeld. Ik vind het heel fijn dat ik die vrijheid kreeg. Ik trok zelf aan de bel als het dreigde mis te lopen, en dat vertrouwen werd mij ook gegeven. Dit werkt voor mij erg goed.

Kan je vertellen waar je het meest trots op bent bij Qualicura? 

Dat we van een kleine organisatie zo gegroeid zijn, met als basis vertrouwen. Je merkt dat die basis tegenwoordig erg belangrijk is, maar dat dit niet afdoende is. Er moet meer structuur en duidelijkheid komen en hier zijn wij hard mee bezig. We proberen dit in het hele bedrijf door te trekken.