top of page

Kennismaken met...

Saskia Lobbezoo

Naam: Saskia Lobbezoo

Functie: Adviseur visitaties en richtlijnontwikkeling

+31(0)85 - 0202 233

  • LinkedIn Social Icon

Wie?

Saskia Lobbezoo, adviseur visitaties en richtlijnontwikkeling sinds 2019.

Achtergrond?

In 2018/2019 heb ik de master Zorgethiek en Beleid gevolgd aan de Universiteit voor Humanistiek. Tijdens deze studie heb ik mij kunnen verdiepen in de vraag ‘wat is goede zorg?’. Na mijn afstuderen kwam ik bij Qualicura terecht, waar het verbeteren van de kwaliteit van zorg centraal staat. Bij Qualicura kan ik de kennis die ik heb opgedaan in de master verder ontwikkelen in een inspirerende omgeving met gemotiveerde collega’s.

Door de Covid-19 periode ben je betrokken geraakt bij richtlijnontwikkeling, een snelgroeiende afdeling binnen Qualicura. Kan je kort uitleggen waar je precies mee bezig bent bij richtlijnontwikkeling?

Als adviseur richtlijnontwikkeling bij Qualicura ondersteun ik het gehele proces van het schrijven van een richtlijn. Ik schrijf een SKMS-aanvraag, ondersteun bij de knelpuntenanalyse, schrijf literatuursamenvattingen, coördineer het proces en ben het aanspreekpunt voor de leden van de werkgroep, die bestaat uit medisch specialisten, zorgverleners en patiënten. Het proces van het ontwikkelen van een richtlijn kan twee tot drie jaar duren.

Dit betekent dat je zowel bij visitaties als bij richtlijnontwikkeling betrokken bent, waardoor je al een brede ervaring hebt op kunnen doen. Hoe bevalt jou dit?

De betrokkenheid bij visitaties en richtlijnen zorgt voor een gevarieerd takenpakket, waarbij ik in aanraking kom met verschillende aspecten van de ziekenhuiszorg. Zowel de visitaties als de richtlijnontwikkeling vind ik erg leuk om te doen. Ik heb dan ook veel waardering voor de flexibiliteit van Qualicura, waardoor het mogelijk is om ook in de toekomst betrokken te blijven bij beide programma’s.

bottom of page