top of page

Kennismaken met...

Saskia Lobbezoo

Foto Saskia Lobbezoo

Naam: Saskia Lobbezoo

Functie: Adviseur richtlijnen en kwaliteitsprojecten

+31(0)85 - 0202 233

  • LinkedIn Social Icon

Wie?

Saskia Lobbezoo, adviseur richtlijnen en kwaliteitsprojecten sinds 2019.

Achtergrond?

In 2018/2019 heb ik de master Zorgethiek en Beleid gevolgd aan de Universiteit voor Humanistiek. Tijdens deze studie heb ik mij kunnen verdiepen in de vraag ‘wat is goede zorg?’. Na mijn afstuderen kwam ik bij Qualicura terecht, waar het verbeteren van de kwaliteit van zorg centraal staat. Bij Qualicura kan ik de kennis die ik heb opgedaan in de master verder ontwikkelen in een inspirerende omgeving met gemotiveerde collega’s.

Sinds 2022 ben je betrokken geraakt bij richtlijnontwikkeling, een snelgroeiende afdeling binnen Qualicura. Kan je kort uitleggen waar je precies mee bezig bent bij richtlijnontwikkeling?

Als adviseur richtlijnontwikkeling bij Qualicura ondersteun ik het gehele proces van het schrijven van een richtlijn. Ik schrijf een SKMS-aanvraag, ondersteun bij de knelpuntenanalyse, schrijf literatuursamenvattingen, coördineer het proces en ben het aanspreekpunt voor de leden van de werkgroep, die bestaat uit medisch specialisten, zorgverleners en patiënten. Het proces van het ontwikkelen van een richtlijn kan twee tot drie jaar duren.

Inmiddels heb je ervaring opgedaan in Richtlijnimplementatie, met bureauwerkzaamheden en in visitaties waardoor je een brede ervaring hebt. Hoe bevalt jou dit?

De betrokkenheid bij visitaties en richtlijnen zorgt voor een gevarieerd takenpakket, waarbij ik in aanraking kom met verschillende aspecten van de ziekenhuiszorg. Elk van de onderdelen kent haar eigen dynamiek wat mij erg aanspreekt. De komende periode ligt mijn focus bij de Richtlijnontwikkeling en implementatie. Ik heb in ieder geval veel waardering voor de flexibiliteit van Qualicura, waardoor het mogelijk is om ook in de toekomst betrokken te blijven bij verschillende programma’s.

bottom of page