top of page

Kennismaken met...

Vincent Krones

Foto Vincent Krones

Naam: Vincent Krones

Functie: Eigenaar

+31(0)85 - 0202 220

  • LinkedIn Social Icon

Wie?

Vincent Krones, directeur bij en van Qualicura sinds 2008.

Achtergrond?

Ik heb altijd interesse gehad in hoe samenwerking een organisatie vorm geeft en welke menselijke aspecten hierbij aan bod komen. Als afsluiting van mijn studie organisatiewetenschappen heb ik dan ook onderzoek gedaan naar methoden om patiënten effectief te betrekken bij de inrichting van zorgpaden. Na afronding van mijn studie ben ik gaan werken bij het Centraal BegeleidingsOrgaan (CBO), waar ik onder andere visitaties heb begeleid, richtlijnen heb ontwikkeld en innovatieprojecten heb gecoördineerd. In 2008 heb ik besloten om mijn kennis die ik op heb gedaan tijdens mijn studie (organisatiekunde) en mijn werkervaring (visitatiebegeleiding, richtlijnontwikkeling en projectmanagement) samen te brengen in Qualicura.

In 2008 ben je in je eentje begonnen met Qualicura. Kan je vertellen waarom het werken in de zorg je zo intrigeerde?

Ik heb bij grote multinationals gewerkt, waarbij winst maken centraal stond en mensen als nummer gezien werden. Dat sloot niet aan bij mijn waarden, aangezien het menselijke aspect volledig kwijt was. In de zorg is er veel aandacht voor het menselijke aspect, waarbij in de basis de patiënt centraal staat. Hiermee komt het werken in de zorg dicht bij hetgeen wat ik belangrijk acht. Met Qualicura hoop ik dan ook om een bijdrage te leveren aan betere zorg voor patiënten.

Na circa 15 jaar heb je 20 collega’s die samen met jou de kwaliteit in de zorg willen verbeteren. Waar zie je voor Qualicura nog kansen liggen?
 

Qualicura werkt veel samen met wetenschappelijke verenigingen van medisch specialisten en koepelorganisaties zorgverleners. Door deze samenwerking kunnen wij visitaties, richtlijnontwikkeling en implementatieprojecten uitvoeren, en leveren wij een bijdrage aan een betere zorg voor patiënten. Onze expertise verwacht ik ook in te kunnen zetten dichter bij het primaire proces van zorgverlening, bijvoorbeeld door projecten uit te voeren in ziekenhuizen of andere zorginstellingen.

bottom of page