Kennismaken met...

Madelief Hoogendorp

Naam: Madelief Hoogendorp

Functie: Adviseur visitaties

  • LinkedIn Social Icon

Wie?

Madelief Hoogendorp, adviseur visitaties bij Qualicura sinds 2018.

Achtergrond?

Ik heb gezondheidswetenschappen in Wageningen (bachelor) en Maastricht (master) gestudeerd. Mijn afstudeeronderzoek was gericht op laaggeletterdheid en beperkte gezondheidsvaardigheden in de ziekenhuiszorg. Vanuit dit onderzoek ben ik de ziekenhuizen ingerold als DBC-medewerker en communicatiemedewerker. Toen ik de vacature bij Qualicura tegenkwam was ik direct enthousiast, ik wilde graag meer leren over de kwaliteit van zorg in de ziekenhuizen. Daarnaast mag ik als adviseur visitaties veel schrijven, wat mij ook blij maakt.

Na jouw studie ben je bij Qualicura gestart als adviseur. Wat is jouw leukste project tot nu toe geweest?

Momenteel ben ik betrokken bij het project ‘Op weg naar digitaal visiteren’ van de Nederlandse Vereniging van Nucleaire Geneeskunde, wat ik met erg veel plezier doe. Binnen dit project organiseer ik de bijeenkomsten, begeleid ik de werkgroep en heb ik regelmatig contact met onze IT-partner om het digitale systeem naar wens in te richten. Het is erg leuk om af te kunnen wisselen met het grootste deel van mijn werkzaamheden, het visiteren. Daarnaast vond ik het ontwikkelen en inrichten van de website ook erg leuk om te doen. Het is fijn dat er de mogelijkheid is om projecten op te pakken die niet direct bij jouw werkzaamheden 'horen'.

Twee van jouw studiegenoten zijn dankzij jou inmiddels collega’s geworden. Wat maakt het werken bij Qualicura zo leuk?

Ik vind het heel leuk en waardevol dat ik door mijn werk bij Qualicura een bijdrage kan leveren aan de ziekenhuiszorg, ondanks dat ik zelf niet medisch geschoold ben. Het bezoeken van ziekenhuizen door heel Nederland en het contact met de vele verschillende externe partners maken de functie voor mij heel leuk. Natuurlijk dragen mijn collega’s daar ook enorm aan bij: mijn start bij Qualicura voelde als een warm bad. Ik werd gelijk opgenomen in het kleinschalige team en ik kan het heel goed met mijn collega’s vinden.

 Adres: Emmastraat 2A, 4811AG Breda

Tel. 085-4894934

  • LinkedIn Social Icon